• Klauzula informacyjna- pracownicy

        •  

          Zgodnie z zapisami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679  z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych - Dz. Urz. UE L 119
          z 04.05.2016), zwanego RODO informuje się, iż:

          1. Administratorem zbieranych i przetwarzanych danych osobowych  jest:

           

           Zespól Szkolno – Przedszkolny w Balicach,

          z siedzibą: 32-083 Balice, ul. Szkolna 66,  telefon: 12 285 60 25. 

           

          1. Na mocy art. 37 ust. 1 lit. a RODO Administrator powołał Inspektora Ochrony Danych (IOD), który w jego imieniu nadzoruje sferę przetwarzania danych osobowych. Z IOD  można kontaktować się pod adresem mailowym nedzaodo@interia.pl.
          2. Celem przetwarzania jest zatrudnianie, pomoc socjalna, bezpieczeństwo i organizacja pracy, kształcenie, organizacja wyjazdów służbowych:

                      - na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych

          z dnia 27 kwietnia 2016 r.;

          - na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a, jako zgody na publikację wizerunku;

          - na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. f jako niezbędne do realizacji celów wynikających
          z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora.

          1. Pani/Pana dane osobowe mogą być udostępnione innym uprawnionym podmiotom, na podstawie przepisów prawa, a także na rzecz podmiotów, z którymi administrator zawarł umowę powierzenia przetwarzania danych w związku z realizacją usług na rzecz administratora.
          2. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
          3. Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą  przez okres wynikający z przepisów prawa.
          4. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Urzędu Ochrony Danych Osobowych.;
          5. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych w zakresie wymaganym przez przepisy prawa jest obowiązkowe, a  w pozostałym zakresie dobrowolne.
          6. Nie będzie Pani/Pan podlegać decyzjom podejmowanym w sposób zautomatyzowany (bez udziału człowieka). Pani/Pana dane osobowe nie będą również wykorzystywane do profilowania.
          7. Administrator nie zamierza przekazywać Pani/Pana danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej;

           

           

    • Kontakty

      • Zespół Szkolno-Przedszkolny w Balicach
      • sp_balice@op.pl
      • zspbalice@gmail.com
      • (+12) 285-60-25
      • ul. Szkolna 66, 32-083 Balice
  • Galeria zdjęć

    • Dzień Ojca
    • Podróże małe i …duże
    • Zielniki przedszkolaków
    • „Książki znamy i o nie dbamy”.
    • Wspomnień czas….
    • Koło fotograficzne zaprasza do głosowania
    • Maj pełen barw
    • Wyjątkowy tort dla wyjątkowej osoby
    • Majowa łąka
    • Przewodnik po okolicy
    • Bierzemy udział w akcji czytelniczej- Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich
    • Woda źródłem życia
  • Nasze media społecznościowe